Mac & Chickpeas

Mac & Chickpeas

  • 1 blik (400 g) Bonduelle kikkererwten
  • 1 middelgrote zoete aardappel, geschild en in blokjes
  • 1 wortel, in stukjes
  • 1 kleine bloemkool, in roosjes
  • 400 ml ongezoete plantaardige melk
  • 2 el edelgistvlokken
  • 1 tl Dijonmosterd
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 el misopasta
  • ½ tl kurkuma (voor een mooie gele kleur)
  • ½ tl paprikapoeder
  • 300 g volkorenmacaroni
  • 1 el citroensap
  • 1 el olijfolie
  • Zout & peper naar smaak

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

Kook de zoete aardappel, wortel en bloemkool 10-15 min. tot ze zacht zijn. Giet af en blend met de plantaardige melk, miso, edelgistvlokken, mosterd, knoflookpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout, peper, citroensap en olijfolie tot een romige saus. Voeg eventueel extra melk toe als de saus te dik is.

Stap 2

Kook de volkorenmacaroni volgens de verpakking en meng met de saus.

Stap 3

Voeg de kikkererwten toe en verwarm een paar minuten mee.

Stap 4

Serveer direct of bak nog 15-25 min. op 200°C voor een extra krokante topping. Garneer met edelgistvlokken of verse kruiden!

Bonduelle tip

Wil je je Mac & Chickpeas nóg romiger maken zonder zuivel? Voeg een schepje cashewboter of geweekte cashewnoten toe aan de saus voordat je blendt. Dit zorgt voor een extra volle, zijdezachte textuur!

Wat eten we morgen?

Nasi niet zo boring
Crispy maïssalade