Crispy maïssalade

Crispy maïssalade

Bijgerecht voor 4 personen (15 min.)

  • 1 blik Bonduelle Crispy Maïs (150 g)
  • 1 blik Bonduelle Kikkererwten (150 g)
  • 1 tl sesamzaad
  • 1 sjalot
  • 2 avocado’s
  • 3 el mayonaise
  • 1 limoen
  • 1 tl sesamolie
  • ½ kleine knoflook
  • 3 el granaatappelpitjes
  • 1 bosje platte peterselie of koriander (15 g)

Voeg de ingrediënten direct toe aan je online winkelmandje

Stap 1

1. Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord.

Stap 2

2. Snijd de sjalot in reepjes. Halveer de avocado’s, wip de pit eruit en verwijder de schil. Snijd de avocado’s in partjes.

Stap 3

3. Meng de mayonaise met het sap van de limoen en de sesamolie. Pers er de knoflook boven en breng de dressing op smaak met zout en peper.

Stap 4

4. Leg de avocado’s op een schaal. Verdeel er de kikkererwten, de Crispy maïs, de sjalot en de granaatappelpitjes over. Besprenkel de salade met de limoen-sesam dressing en bestrooi met de peterselie (of koriander) en het sesamzaad.

Per persoon: 355 kcal, 6 g eiwit, 29 g vet waarvan 3 g verzadigd, 13 g koolhydraten, 8 g vezels, 0.6 g zout en 140 g (bereide) groente

Bonduelle tip

Vervang in de dressing de sesamolie door 1 tl vloeibare honing of gembersiroop voor een zoete smaak.

Wat eten we morgen?

Kidney Stoof
Bonduelle | Kiksalon
Kiksalon